De Race

De All Terrain Challenge vindt ieder jaar plaats in september. Dit is een onvergetelijke dag, die zowel uitdagend is voor gevorderde adventure racers als voor beginners. In teams van 2 gaan maximaal 56 teams er 8 uur lang op uit om te mountainbiken, kanoën, hard te lopen en te oriënteren. Elk jaar verrassen wij jullie met verschillende special tasks. Benieuwd of jij dat ook kan? Probeer het uit! Wij hebben er zin in!

Moedig jouw team aan!

Voor toeschouwers komt er op de dag van de race een ’toeschouwersroute’ beschikbaar. Een stafkaart met een aantal punten kun je na de start afhalen bij de bar van Op Noord. Zo kun je de dag meebeleven met jouw favoriete team.

Wil je na een lange dag als toeschouwer meeëten met de deelnemers? Dat kan! Jouw team kan bij de inschrijving aangeven dat je meekomt. Let op: als je spontaan op de wedstrijddag bedenkt dat je mee zou willen eten, dan gaat dat helaas niet.    

De locatie

De start en finish locatie is Op Noord Eindhoven. Bij deze locatie is een kantine met prachtig terras en een speel- en beweegplein waar de kleine toeschouwers zich prima kunnen vermaken. Dus niet alleen de perfecte locatie voor organisatie en deelnemers, maar ook voor toeschouwers!

opnoordbanner

Disciplines en afstanden (2024)

  • Oriëntatie met kaart, kompas en gradenboog
  • Hardlopen: ~ 6 tot 15 km
  • MTB: ~ 30 tot 55 km
  • Bike-run: ~ 5 tot 20 km
  • Kano: ~ 5 tot 7 km
  • Enkele special tasks

Dagplanning en parkeren OpNoord (2023)

Verplichte en aanbevolen materialen

De complete lijst met aanbevolen en verplichte materialen vind je hier

Materialenlijst (laatst gewijzigd 2023)

Knipkaart

Het is jouw verantwoordelijkheid dat de wedstrijdleiding je knipkaart kan lezen. Zorg ervoor dat je je knipkaart niet verliest, dat de knipkaart heel blijft, niet vies wordt en dat je in het juiste vakje knipt. Goed knippen kost je nauwelijks meer tijd dan slordig knippen. Voor het geval dat je je vergist hebben we op de knipkaart een reservevakje toegevoegd. Zet een duidelijk kruis door het vakje waar je verkeerd hebt geknipt. Knip daarna alsnog het juiste vakje en gebruik het reservevakje in de plaats van het doorgestreepte vak. Tel het aantal cp’s en schrijf deze op de knipkaart voor je hem inlevert.

Reglement

Het volledige reglement van de All Terrain Challenge kun je hieronder downloaden. 

Reglement All Terrain Challenge (laatst gewijzigd 2022)

Let op: conform artikel 4.3 beoordeelt de wedstrijdleiding of een fout geknipte cp wordt toegekend of niet. Wij zullen hier coulant mee omgaan en proberen om ook de verkeerd geknipte punten mee te tellen. Echter, aangezien wij tussen 2000 en 4500 knipjes moeten beoordelen, zullen wij wanneer wij een verkeerd geknipt cp over het hoofd zien een bezwaar tegen het niet meetellen van dit punt afwijzen. Zorg er dus voor dat je je cp’s secuur knipt!

Disclaimer

Deelname aan de All Terrain Challenge geschiedt op eigen risico.  Meer informatie over de disclaimer is te vinden op onderstaande link.

Disclaimer-(laatst gewijzigd 2019)